Sidevisninger i alt

tirsdag den 10. januar 2012

så blev det januar lam i fad

Min kæreste laver den her ret for 5 år siden, og vi har lavet den lige siden, dog er der altid lidt variation ovre. Denne gang fik vi ikke spist den på dagen, så den røg i fad i ovnen, men ost henover, vi fik brød og en salat til.
Opskriften på gryden er her :

400 g lammefars
hvidløg efter smag
 1 løg
1 aubergine
1 squash
1 bakke champignoner eller andre svampe
 friske krydderurter en af hver.
det kunne være basilikum, persille, og oregano
cremefraiche 38 %
250 g pasta
eventuelt  hvad du har af grønsager i køleskabet der lige skal bruges.

Kog pastaen, og skyl den med koldt vand når den er færdig.
Fint hak alle grønsagerne.
Svits løg og hvidløg af i olie.
tilsæt lammefarsen, og brun det rigtig godt af.
tilsæt champignoner, squash og aubergine.
tilsæt vand så det lige dækker.
Lad det småsimre, en i en times tid, tjek at det ikke koge tør.
Skyl krydderurterne, pluk dem i stykker og blend dem sammen med cremefraichen.
Vend det i lamme gryden, smag til med salt og peber. Jævn evt. med maizena, hvis du ønsker
den mere tyk. Vend til sidst den skyllede pasta i.
varm den let igennem.



Velbekomme !


Ingen kommentarer:

Send en kommentar