Sidevisninger i alt

mandag den 27. juni 2011

Jeg elsker brød !!

Bager rigtig tit brød, og tit er det bare af hvad der lige er til rådighed i køkkenet den dag. I dag havde jeg en rest havregrød fra morgenmaden, og nogle kogt bygkorn i køleskabet.
Så her er lige en opskrift på et koldhævet brød :

25 g gær
2 1/2 dl vand
en sjat yougurt
1 1/2 dl kogt bygkorn
ca. 1 dl havregrød
1/2 dl havregryn
400 g hvedemel
300 g rugmel
Opløs gæren i koldt vand. Tilsæt resten af indgredienser, og rør godt. Tilsæt mere mel til passende
konsistens. Den må gerne være klistert. Sættes i køleskabet mindst 12 t. og tages ud en halv time før, den skal bages. Kommes i form eller formes med en våd ske. Bages ved 175 grader, bollerne skal havde ca. 8-10 min. Brødet en 40-50 min eller til det lyder hult.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar